I drömmarnas värld.

Jag är förvånad. Vaknade i morse och har drömt minst tre drömmar under natten. Jag drömmer aldrig ju?! Dessutom minns jag flera detaljer. Högst ovanligt!

I den ena drömmen var jag vansinnig för att mina arbetskamrater inte hade satt igång grytan med mat som vi behövde för att orka städa hela fabriken. De hade inte ens börjat hacka och skära upp det som skulle ligga i, så det var osäkert om vi skulle få mat innan det var dags att gå hem. Himmel, vilket slarv!

I den andra levde jag i en vikingaby vid havet och alla bybor höll på med de dagliga sysslorna när en mås började terrorisera oss, helt utan anledning. Jag blev arg och till slut lyckades jag med konststycket att träffa måsen med en sten så den flaxande störtade till marken och dog.

I den tredje levde jag också vid havet, närmare bestämt, Atlantis. Återigen höll vi på med sysslor vid strandkanten, när pirater plötsligt kom farande på såna där Jetskis och rövade bort våra barn. Vi rusade till våra fordon och jagade efter för att rädda barnen från slaveri på fastlandet.

Hur ska man tolka dessa drömmar?
Jag har visserligen städat i fabrik, men aldrig lagat mat på jobbet. Om man inte räknar mikrovärmning av mat medtagen hemifrån.
Måsen kan ha en förklaring i att jag en gång råkade köra på en, en gång när jag var på väg till jobbet. (Faktiskt samma fabrik, men när jag jobbade i produktionen, flera år tidigare.) Det var verkligen inte min avsikt (även om jag ogillar måsar) och jag tutade på den, där den stod på vägen och tittade dumt på mig, innan den sakta lyfte och flög rakt i vindrutan. Usch, vad jag mådde illa efter det! Var gravid och ganska äckelmagad, just då…
Att jag drömmer om Atlantis är inte alls konstigt då jag läser en bok av David Gibbins om just den staden.
Men varför all denna ilska?

Jag är vanligtvis en fridens människa och intensiteten i min nattliga ilska skrämde mig faktiskt.
Förklaringen ligger antagligen i att jag det senaste halvåret (minst) har varit upprörd och frustrerad över dumheter, orättvisor och slarv som drabbat både mig och andra som jag bryr mig om.
Fast jag kan ju ha helt fel om man frågar en drömtydare…

För övrigt hoppas jag på att stormen mojnar; så jag kan sätta mig ute och läsa vidare i min bok, tills det blir dags att laga middag.

Idag är en sån där “osäker” dag, när det gällde att gissa mannens lunchval, så det blir korrrv.
Närmare bestämt Korv Stroganoff.
Det har jag inte serverat mannen tidigare och förra veckan hämtade jag en falukorv med ovanligt hög köttprocent. Hoppas den smakar lika gott som LP-korven, som har blivit svår att hitta.
Serverar denna snabblagade gryta med ris och broccoli.

Nu ska jag äta äggmackor med kaviar från den ovan nämnda fabriken.

Ha en fin måndag och glöm inte att vara rädd om dig och andra!

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s