Hårklyveri?

Jag klippte av mig håret för 24 år sedan. Min yngsta var ett år och jag hade verkligen inte tid eller lust att hålla på med att fixa frisyren längre. Sen dess har jag haft håret kort, kortare, kortast och trivs alldeles utmärkt med det.
I natt drömde jag att håret var så långt att jag kunde göra en riktig hästsvans högst uppe på huvudet och var tvungen att borsta håret ordentligt. Jag som knappt använt en kam under alla dessa år!

Det finns säkert någon som kan tyda denna dröm, som jag tycker är helt rubbad.
Om jag skriver det här, kanske jag kommer ihåg, eller blir påmind om att klippa mannen. Han börjar bli långhårig och dan. Så kan vi inte ha det.

Problemet är att jag har ett mycket selektivt minne som kan man kalla det om man är välvilligt inställd. Annars kan man säga att jag har ett dåligt närminne, alternativt teflonhjärna.
Detta diskuterade mannen och jag igår kväll, när jag för skojs skull gjorde ett ayurveda-test på nätet, för att se vilken doscha jag tillhör och vilken sorts mat jag mår bäst av.

En av punkterna löd:
Är inte kvicktänkt men är bra på att memorera saker och komma ihåg dem senare.

Jo, jag är kvicktänkt. Ibland för snabb för mitt eget bästa, enligt mannen. Eller om det var hans bästa? 
Dock är jag en mästare på att; och jag citerar: “Komma med förslag på en avstickare på hemvägen för att handla något, för att fullständigt ha glömt det en kvart senare och missar avfarten”. 
Håller helt och hållet med honom. Sån är jag, alltså. 
Fast jag glömmer aldrig när folk fyller år eller deras telefonnummer. 
Det sista är en sanning med modifikation i dessa mobiltider, när alla byter nummer en gång om året. Jag försöker inte ens lägga dem på minnet längre, men hemnumren sitter kvar. 
 
Det fanns några andra punkter som inte stämde alls; till exempel är mitt hår varken tjockt, fett, mörkt eller vågigt, men sammantaget lutar jag mest åt Kapha-hållet. 
Mannen är svår att placera. Dött lopp mellan Vata och Pitta, kan man säga. 
 
Detta gör det synnerligen besvärligt att laga mat som passar oss båda, enligt denna indiska läkekonst. Allt som är bra för mannen ska jag undvika och vice versa. 
Intressant egentligen, hur olika vi är enligt denna snabbtest, för vi har väldigt lika tycke och smak när det gäller mat och annat. Skiljaktigheterna är hårfina för det mesta.
Som jag påpekade gjorde jag testet på skoj, är mycket väl medveten om att det är en fingervisning och inte en sanning. Det krävs en vaidya för att få en fullödig analys. 
 
Vart jag ville komma med detta inlägg har jag glömt, men nu ska jag i alla fall tvätta håret…
 
Ha en fin dag och var rädd om dig och din mage!
Advertisement

One thought on “Hårklyveri?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s