Olika falla ödets lotter.

Vädermässigt är det omväxlande idag. Solen skiner från och till, det snöar på samma sätt och en liten hagelskur har det också blivit. Vaknade av att det var väldigt ljust i sovrummet och av något liknande detta, närmare halv tio i morse. Satt och ugglade med mannen till en timme efter midnatt igår och ja, vi behövde verkligen känna oss lediga och sovmorgon var inplanerad.

Har lovat bästa vännen L att bara gotta oss och ta det lugnt denna helg. Det är visst fler än jag som tycker att mitt schema är fullspäckat och varken hackat eller malet. Eller det kanske är tvärtom, både ock? Med tanke på att den ena kollegan har fått fem hellediga dagar i sträck efter arbetad helg, kan jag tycka att det känns en aning orättvist. Som alltid gäller det att vara en fena på att förhandla sig till fördelar eller ha tumme med chefen.

Jobbar man 37.5 timmar (heltid) och får man ju ut all OB i timmar istället för pengar, så blir det inte många dagar kvar att jobba. Flera av kollegorna har samma avtal, vilket betyder att det kan gå många dagar innan man ser varann. Märkligt upplägg och dyrt, kan jag tänka och det i en organisation som vill minska personalkostnaderna…

De som jobbar 40 timmar och inte får ut OB i timmar får givetvis ut den i lön. Lönen blir man inte piggare av, det märks tydligt. Hoppas det är lätt för dem att få ledigt och på så vis få samma nytta av arbetad tid som de andra. Själv hade jag velat ha en kombination av dessa avtal. Lite mer ledigt och några kronor mer i plånboken att göra saker för när andan faller på. Med tanke på att jag blir av med min fasta inkomst snart, så jobbar jag hellre för pengarna just nu.

Mannen byter vatten i akvariet och planterar växter i detsamma. Ja, du läste rätt! Två gröna växter inskaffades idag på vår turné till inte mindre än fem butiker. I den första var det slut på det vi ville ha (skrei), i den andra fick vi en lampa till min bil och en sladdgömma. Tredje butiken var den där med växterna och filtermedium, för att jag och fiskarna ska må bra.

Fjärde butiken var Coop. Där hämtade vi entrecôte och parmesan. Femte butiken tillhandahöll rött vin till middagen. När mannen plaskat färdigt i akvariet ska jag göra gnocchi, både till dagens och morgondagens middagar. Det blir kött idag, med rödvinssås och gnocchi. Kanske lite udda, men det är vi med, dock inga plantor. I morgon blir det macaroni and cheese, fast ändå inte.

Har lite ostskalkar i kylen som ska bli en god sås att gratinera resterna av gnocchin i. Tror det blir jättegott det! Lätt och snabbt att göra är det också, vilket är bra eftersom vi planerat att byta ut tv-bänken. (Därav sladdgömman). Idag ska vi slöa och slappa. Det räcker med att turnera, byta vatten och laga mat.

Ha en fin lördag och var rädd om dig!

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s