Fredagsrapport.

Jaha, nu är det dags igen. Jag är förundrad över hur ofta invånarna i Eklanda säljer eller byter barn med varann. Visserligen kan man tröttna på sina ungar emellanåt, men då låter man mor- och farföräldrar låna dem en dag eller två, så är problemet löst. För hur mycket längtar man inte efter sina “skitungar” när de inte är hemma, trots allt?

För inte kan det vara så att jag feltolkat skyltarna det står “Barnmarknad” på? Hästmarknaden i Rabbalshede var en happening förr i världen då man förhoppningsvis inte köpte grisen i säcken, utan synade skådad häst i mun. Loppmarknader står som spön i backen och man köper och säljer stort och smått till kreti och pleti. Torgmarknad, boskapsmarknad, hur många finns det?

Slavmarknad i den ursprungliga bemärkelsen är inte så vanlig längre, men trots allt förekommande. Det räcker att titta på vissa arbetsmarknader, så inser man det… För att inte tala om den människohandel som bedrivs i vissa delar av vår värld. Skrämmande!

För att inte få fel vibbar i marknadsföringen kan jag tänka att de inte behöver snåla på bokstäverna så förtvivlat och istället skriva “Barnens marknad”. För det fattar ju varenda någorlunda sansad människa, att det inte handlar om att köpa eller byta barn. Jag är visserligen något av en språkpolis och reagerar på särskrivningar och syftningsfel, men fattar inte varför de inte ser hur fel det ser ut?

När jag kom hem efter jobbet häromdagen, sa jag bara till mannen som så; “nu är det visst dags igen”. -Ja, sa han, du menar Barnmarknaden, där de säljer sina ungar? Precis så.

För det mesta tänker vi på samma sätt och drar samma slutsatser. Till och med maten tycker vi samma om. Utom möjligen kombinationen stekt makrill och stuvad spenat. Dagens middag både köpte, tillagade och uppskattade vi lika mycket. Jag har begått min gösdebut, men mannen har ätit det förr. Dock föll det på min lott att gana den. Han påstår att jag har bättre handlag…

Jaja, han har bättre handlag med potatisskalaren, säger jag då bara. Vi utgick från detta recept och det var verkligen en höjdare. Rekommenderas varmt.

Så otroligt skönt det är att vara ledig denna helg. Kanske hittar vi på något, men troligare är att vi inte gör något alls. Lagar mat förstås, men det är ju ett nöje och sinekur. God mat behövs för att bli helt återställd och pigg. Vädret ska visst visa sig från den sämsta sidan, men då lägger jag mig på andra sidan och somnar om tills den bästa sidan visar sig. Min, alltså.

Någon “barnmarknad” blir det absolut inte, men kanske en utflykt till en matmarknad à la Orienten, Långtbortistan. Närmare bestämt denna pärla för matnyfikna, med adress Gamlestan i verkligheten.

Avslutar med en bild till bara för att påminna om att alla är lika värdefulla och viktiga oavsett om man är barn eller vuxen och “olik” #rockasockorna:

#blogg100 #bloggswe #rockasockorna

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s